• fresh tech

    FRESH TECH

    Vrei un website ieftin si profesionist? Fresh Tech ofera servicii de Web Design si Web Development. Asadar, scopul nostru este de a a-ti aduce nu numai eleganta si frumusete, ci si functionalitate si dinamism proiectului tau . ...

  • SPUNESITU

    Cele mai noi stiri si comentarii despre evenimente politice, economice, de societate, din educatie, cultura, sport si justitie. ...

  • Fundatia HORIA RUSU

    Organizatie neguvernamentala care sustine valorile capitalismului: libertate individuala ...

  • FIKAT.COM

    Numai iubitorilor de design PS, AI

vineri, 25 februarie 2011

O noua zi, o noua descoperire - "De Dragobete iubește românește!"

In fiecare an pe 24 Februarie se sarbatoreste varianta romaneasca a sarbatorii Sfântului Valentin si anume,  Dragobetele.

Ziua lui Dragobete, numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, fecior chipes si puternic, ce ne aduce iubirea in casa si in suflet, anunta prima zi de primavara .
 
Acest Dragobete este un personaj mitologic, semanand cu Eros sau cu Cupidon, isi are originile in mitologia populara romaneasca :"zeu tânăr al Panteonului autohton cu dată fixă de celebrare în același sat, dar variabilă de la zonă la zonă (...), patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiurile românești"  .

Desi este ziua unui "zeu pagan" iar Biserica a tinut sa mentioneaza aceasta, noi privim aceasta zi ca pe una in care sarbatorim iubirea si in care ne bucuram de cei dragi.
 
In prezent putini mai tin (sau putini au auzit) la traditia acestei sarbatori, preferandu-le pe cele de import.

Daca pe 14 Februarie s-au daruit inimioare si ciocolata, adevaratii indragostiti isi ofera dragostea pe 24 Februarie :)

Categories: , , , ,

2 comentarii:

Azi dimineata la ora 6 am intrat in plin in Dragobete (da pe 25 nu pe 24). Am ajuns la munca si am vazut cum romanii isi manifestau dragostea intr-un mod autothton. Erau rupti de beti in cluburi, femei cu tatele pe afara, care se distrau copios si aproape la limita nebuniei, stand pe canapele sustinand un baiat rupt de beat, care la randul lui se super distra. Asta da dovada de dragoste. Ma gandesc ce cretin am fost pe 24 cand o zi interaga aproape am incercat sa ii pregatesc sotiei o surpriza, dar ce folos daca nu am iesit in club?

Din nefericire multi oameni beau ca sa ajunga la fericire sau sa se distreze sau sa uite de suparari. Ai dreptate ca in noaptea de Dragobete la fiecare pas dadeai de un om beat. Au rasunat site-urile de stiri a doua zi cu tema aceasta. Nu vezi ce tare s-au schimbat obiceiurile printre multi dintre noi? si nu in bine ci in foarte rau? "Ce ai facut de Dragobete?" Raspuns:"Am tras o Dragobetie pe cinste" sau "Fiessstaaa!!!" si multe alte raspunsuri de genul asta.
Putini omit sa excluda din raspunsurile la aceasta intrebare cuvinte precum: alcool, caterinca, club, petrecere etc.
Sensul frumos al acestei sarbatori ar fi mai intima, sa existe doar pentru cei 2 indragostiti iar raspunsul lor sa fie "Nimic special...".

Trimiteți un comentariu